Expertise

Arbeidsrecht

Minerva Advocaten houdt zich bezig met het arbeidsrecht in de breedste zin. Onze advocaten adviseren en procederen over alle mogelijke arbeidsrechtelijke vraagstukken, van het aangaan van de arbeidsovereenkomst tot de beƫindiging daarvan, van het opstellen van individuele arbeidsovereenkomsten tot het harmoniseren van de arbeidsvoorwaarden na fusies.

arbeidsrecht advocaat Rotterdam

Wat doet uw arbeidsrechtadvocaat?

De arbeidsrechtelijke adviezen zijn er in de eerste plaats op gericht problemen te voorkomen. Een goed geredigeerde arbeidsovereenkomst, arbeidsvoorwaardenregeling of beƫindigingsovereenkomst voorkomt al veel geschillen. Soms is er wel sprake van geschillen en moet er op het scherpst van de snede onderhandeld of geprocedeerd worden om het maximale resultaat te bereiken. Wij deinzen daar niet voor terug en zijn gespecialiseerd in het voeren van procedures. Tegelijkertijd zien wij het als een belangrijke taak van de advocaat om de balans te bewaken tussen enerzijds het verwachte resultaat van juridische acties en anderzijds de kosten daarvan.

Advocaat voor werkgevers en werknemers

Onze advocaten treden op voor werkgevers en werknemers. Het voordeel daarvan is dat onze advocaten uit eigen ervaring de arbeidsrechtelijke vraagstukken vanuit zowel werkgevers- als werknemersperspectief kennen. Dankzij de ervaring met de verschillende partijen in arbeidsrelaties, weten wij waar de knelpunten voor de wederpartij liggen en kunnen wij anticiperen op de typische juridische acties die een wederpartij ten dienst staan. Dit komt onze dienstverlening ten goede.

Expats

De arbeidsrelatie tussen een internationale werkgever en een expat is vaak wat gecompliceerder, zowel feitelijk als juridisch. De regelingen zijn niet altijd duidelijk en de regels van internationaal privaatrecht kunnen tot gevolg hebben dat ook buitenlands recht van toepassing is op de arbeidsovereenkomst. Minerva Advocaten adviseert expats over het Nederlands arbeidsrecht en de eventuele gevolgen van het internationaal privaatrecht daarop, bijvoorbeeld als een expat in verband met een reorganisatie naar Nederland wordt teruggeroepen of wanneer sprake is van dreigend ontslag.

Meer informatie?

Hein Kernkamp helpt u graag verder.

Bedrijfsgegevens

KvK: 74640518

BTW: NL859977602B01

IBAN: NL37ABNA0844817805

Adresgegevens

Minerva Advocaten B.V.

Meent 106

3011 JR Rotterdam

© 2024 Minerva Advocaten B.V.

Algemene Voorwaarden Klachtenregeling Privacy

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en analyseren.

Akkoord