Expertise

Ondernemingsrecht

Wat is ondernemingsrecht?

Het ondernemingsrecht is het wettelijk stelsel van regels met betrekking tot de rechten en verplichtingen van alle betrokkenen bij rechtspersonen met een winstoogmerk, zoals de aandeelhouders, de bestuurders en commissarissen. De wet bevat onder meer voorschriften voor statuten, inrichting van de jaarrekening en de wijze waarop aandeelhoudersvergaderingen gehouden moeten worden.

Wat is vennootschapsrecht?

Het vennootschapsrecht is een onderdeel van het ondernemingsrecht en regelt de inrichting van de naamloze vennootschap en de besloten vennootschap.

Waar is het ondernemingsrecht geregeld?

Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek bevat regels met betrekking tot de volledige levenscyclus van een onderneming, dus de oprichting en financiering, de statuten, het bestuur en de aandeelhouders en de wijze waarop een rechtspersoon geliquideerd wordt en ophoudt te bestaan.

ondernemingsrecht advocaat

Uw ondernemingsrechtadvocaat

Minerva Advocaten kent uw onderneming en de context waarbinnen uw onderneming functioneert. Vanuit onze expertise adviseren en assisteren wij onze cliënten bij het oplossen van ondernemingsrechtelijke vraagstukken, zoals geschillen tussen aandeelhouders en alle andere problemen waarmee de ondernemer te maken kan krijgen.

Een Rotterdamse Aanpak

Onze cliënten kunnen op ons rekenen, of het nu gaat om het structureren van uw onderneming of transacties, een onderhandelingstraject of het opstellen van de nodige documentatie. Onze ervaring in de transactiepraktijk is zeer uitgebreid en gevarieerd. De praktijk omvat onder meer strategische overnames, private equity en venture capital transacties, juridische fusies en splitsingen, management buyouts, activa/passiva transacties, een outsourcing, joint-ventures en bedrijfsherstructureringen.

Vragen

Neem vooral contact met ons op om ons vrijblijvend uw situatie voor te leggen. Dan kunnen wij aangeven wat wij voor u kunnen doen, zodat u weet waar u met ons aan toe bent. Ons motto is niet voor niets: "Uw probleem, onze zorg."

Meer informatie?

Marcel van den Ende helpt u graag verder.

Bedrijfsgegevens

KvK: 74640518

BTW: NL859977602B01

IBAN: NL37ABNA0844817805

Adresgegevens

Minerva Advocaten B.V.

Meent 106

3011 JR Rotterdam

© 2023 Minerva Advocaten B.V.

Algemene Voorwaarden Klachtenregeling Privacy

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en analyseren.

Akkoord