Expertise

Transport, haven en handel

Te land, ter zee en in de lucht

De advocaten van de Minerva Advocaten houden zich bezig met aangelegenheden als het procederen over internationale handelsgeschillen, het adviseren over contracten tussen de diverse spelers in zowel de zeehavens als de luchthavens. Raadpleeg ons voor zaken die te maken hebben met logistiek, zoals procederen over ladingschades en aanvaringen en al die andere typisch Rotterdamse aangelegenheden, waarvoor een natte advocaat met kennis van het transportrecht onmisbaar is.

uw advocaat voor transport, haven en handel

Vervoerrecht

Of het nu gaat om vervoer over de weg (CMR), vervoer over zee of door de lucht, de advocaten van Minerva Advocaten assisteren bij het afwikkelen van ladingclaims, disputen over vracht en andere kwesties die spelen in en rondom de haven zoals demurrage claims, schades op de terminals, disputen over contaminatie, schades bij het laden en lossen van lading en de op- en overslag daarvan.

Maritiem recht

Onder maritiem recht vallen onder meer scheepsbeslag, expeditie, bankgaranties en club letters of undertaking, aanvaringen en ongevallen, chartergeschillen, hulp en berging en over scheepsbouw.

Haven en Handel

Het kopje Haven en Handel omvat veel aan de haven en handel gerelateerde onderwerpen, zoals het redigeren van contracten, distributieovereenkomsten, agentencontracten, Physical Distribution, overeenkomsten voor logistieke dienstverlening. U kunt ook bij Minerva Advocaten terecht voor zaken betreffende documentair krediet, internationale handelsgeschillen (al dan niet in arbitrage) en in zijn algemeenheid voor alle zaken die door de Maritieme kamer van de rechtbank Rotterdam behandeld worden.

Uw advocaat met kennis van de sector

Veel onderwerpen dus. Onderwerpen waar wij mee te maken hebben gehad en waarbij we u kunnen assisteren. In de logistieke sector is altijd wat te doen, en als u het niet precies meer weet kunt u ons uiteraard bellen.

Meer informatie?

Hein Kernkamp helpt u graag verder.

Bedrijfsgegevens

KvK: 74640518

BTW: NL859977602B01

IBAN: NL37ABNA0844817805

Adresgegevens

Minerva Advocaten B.V.

Meent 106

3011 JR Rotterdam

© 2024 Minerva Advocaten B.V.

Algemene Voorwaarden Klachtenregeling Privacy

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en analyseren.

Akkoord