Geplaatst op: 31-07-2019

Incasso van onbetaalde vorderingen

Geschreven door:

Jacqueline Blok

Minerva Advocaten biedt professionele service op het gebied van incasso van uw vorderingen. Wij hebben ruime ervaring met het innen van uitstaande vorderingen voor onze cliënten uit binnen- en buitenland. Wij streven er altijd naar om uw debiteuren snel en efficiënt tot betaling over te laten gaan. Ons uitgangspunt is een ​​maximaal rendement tegen minimale kosten.

incasso van onbetaalde vorderingen

Waarom een advocaat voor uw incasso?

Allereerst zal uw debiteur doorhebben dat het of betalen of een procedure gaat worden. Het is een feit van algemene bekendheid dat debiteuren met liquiditeitsproblemen de betaling van facturen voor zich uitschuiven. Maar er is vaak nog wel budget voor betalingen, maar men kiest dan vaak de meest volhardende crediteur. Men heeft door dat het anders duurder gaat worden.

Het gebruik van een advocatenkantoor is een uitstekende manier om over te brengen dat het u ernst is.

Verschil tussen incassobureau en incasso-advocaat

Een gewoon incassobureau doet hetzelfde wat u kan en wat u niet lukte. Anders dan gewone incassobureaus kunnen wij alle zaken desgewenst voor de rechter brengen, zoals vorderingen boven de € 25.000 en maatregelen treffen als het leggen van conservatoir beslag. Desgewenst starten wij een kort geding voor u. Ook voor het aanvragen van een faillissement heeft u een incasso-advocaat nodig. Omdat indiening door een advocaat verplicht is zult u dus steeds bij een advocaat uitkomen, ook als de zaak eerst bij een incassobureau of deurwaarder in behandeling was. Kortom, bij uw incasso-advocaat bent u direct aan het juiste adres.

Wat we doen om uw schulden te innen

Voordat we met de incassoprocedure beginnen, controleren we de door verstrekte informatie. Is die compleet? Welke stappen zijn al gezet en welke moeten nog genomen worden?

Ervan uitgaande dat de informatie voldoende is om ons in staat te stellen door te gaan, verkrijgen wij vaak al betaling na een aanmaning per brief of per e-mail en een telefoongesprek wil ook nog wel eens helpen. In voorkomend geval zullen wij met uw debiteur een betalingsregeling overeenkomen en toezicht houden op de naleving van deze regeling. In dat geval ontvangt u regelmatig updates over de stand van zaken. Veel opdrachten worden in dit stadium zonder de noodzaak van verdere rechtsmaatregelen succesvol afgerond.

Als deze eerste stappen niet leiden tot betaling van de claim, zullen we, met uw voorafgaande toestemming, passende juridische stappen ondernemen en een gerechtelijke procedure starten.

Voor elke invordering van brengen wij de overeengekomen vergoeding en daadwerkelijk gemaakte verschotten in rekening , zoals deurwaarderskosten en griffierecht.

Kosteneffectieve service

Uiteraard zullen wij ook rente, wettelijke boetes en buitengerechtelijke incassokosten aan de debiteur in rekening brengen, om ervoor te zorgen dat succesvolle incasso ook kosteneffectief blijft.

Informatie

Als u meer informatie wenst, kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Ons motto is tenslotte: "Uw probleem is onze zorg."

Meer informatie?

Jacqueline Blok helpt u graag verder.

Bedrijfsgegevens

KvK: 74640518

BTW: NL859977602B01

IBAN: NL37ABNA0844817805

Adresgegevens

Minerva Advocaten B.V.

Meent 106

3011 JR Rotterdam

© 2024 Minerva Advocaten B.V.

Algemene Voorwaarden Klachtenregeling Privacy

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en analyseren.

Akkoord